ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ???

Updated: Jun 23, 2020

3 τεχνικές – ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΛΕΣ ώστε να διαχειριστείς άμεσα αυτό που βιώνεις!


Τεχνικές Διαχείρισης Συναισθημάτων - Ψυχολόγος Λευκωσία

Δεν χρειάζεται να πάσχουμε από κάποια ψυχολογική διαταραχή για να βιώνουμε μια έντονη συναισθηματικά φορτισμένη περίοδο. Για τον περισσότερο κόσμο, οι φυσιολογικές δυσκολίες που είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, προκαλούν έντονα συναισθήματα τα οποία μπορεί να μας χαλάσουν την μέρα.


Για τον καθένα μας οι παράγοντες στρες, θυμού, λύπης, φόβου, απογοήτευσης κλπ. διαφέρουν. Μια μετακόμιση, ένα διαζύγιο, μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, μια ασθένεια, οικονομικές δυσκολίες είναι κοινά παραδείγματα που γρήγορα μπορούν να προκαλέσουν έντονες σκέψεις και συναισθήματα τα οποία αν δεν διαχειριστούμε άμεσα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν σε επίπεδα δυσανάλογα της κατάστασης.


Για αυτό το σκοπό ξεχώρισα τρεις πρακτικές οι οποίες έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς έντονα συναισθήματα σε διάφορες καταστάσεις.


S-O-S-Τεχνική για να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις

Συχνά μπαίνουμε στην παγίδα να κάνουμε ένα διάλογο με τον εαυτό μας που περιλαμβάνει αρνητικές σκέψεις και σενάρια γύρω από το θέμα που μας απασχολεί. Δυστυχώς αυτό εντείνει τις αρνητικές σκέψεις και παράλληλα μεγεθύνει τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δυσκολευόμαστε να βγούμε.


Το σήμα SOS είναι κάτι που στέλνουμε όταν χρειαζόμαστε βοήθεια. Με αυτή την πρακτική μπορείτε να στείλετε ένα σήμα SOS στον εαυτό σας.


S-TOP: ΣΤΑΜΑΤΑ - Νοητικά πες στον εαυτό σου να σταματήσει! Σταματά αυτό που κάνεις εσωτερικά, συνειδητοποιήστε το, αναγνώρισε το και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να διακόψει τον αρνητικό κύκλο σκέψης.